Uncategorized

Menteri boleh pakai otak sedikit tak? – Najib

KUALA LUMPUR – Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mendakwa bekas anggota pasukan Unit Tindakan Khas (UTK), Azilah Hadri mempunyai maksud yang tersirat ketika membuat akaun bersumpah (SD).

Najib berkata akaun bersumpah itu dilakukan bertujuan sebagai dokumen yang telah difailkan kepada mahkamah untuk menyemak hukuman mati Azilah.

“Adakah orang yang telah dijatuhkan hukuman mati takut disaman?

“Ramai juga tidak tahu bahawa tujuan utama dia buat akuan bersumpah mengejut itu ialah sebagai dokumen yang telah difailkan kepada mahkamah untuk menyemak hukuman mati dia.

“Dia bukan buat kerana dia sudah bertaubat dan sedia menerima hukuman,” katanya menerusi status di Facebook beliau, hari ini.

Najib membuat kenyataan itu merujuk kepada cadangan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Hanipa Maidin agar beliau memfailkan saman fitnah untuk menolak tuduhan mengarahkan pembunuhan warga Mongolia, Altantuya Shaariibuu, berbanding membuat sumpah laknat.

Hanipa berkata rancangan Najib untuk membuat sumpah laknat esok hanya mempunyai sedikit nilai undang-undang.

Semalam, Najib berkata beliau akan mengangkat sumpah laknat di Masjid Jamek Kampung Baru untuk menafikan dakwaan Azilah.

BACA: Najib buat sumpah laknat Jumaat ini

Azilah, dalam akuan bersumpahnya mendakwa Najib, ketika menjadi timbalan perdana menteri, memberi arahan untuk membunuh Altantuya.

Altantuya dibunuh pada Oktober 2006 di hutan di Puncak Alam berdekatan Shah Alam, Selangor, dengan tembakan ke kepala sebelum tubuhnya diletupkan.

Najib juga berulang kali menolak tuduhan penglibatannya dalam jenayah itu. -MalaysiaGazette

Source
Malaysia Gazette
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close