JenayahMalaysiaSetempat

20 individu ditahan sertai parti liar di beberapa lokasi di JB

JOHOR BAHRU – Keseronokan 20 individu yang leka berhibur dalam parti liar sewaktu pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tidak berpanjangan apabila ditahan dalam beberapa serbuan polis.

Ketua Polis Johor Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata serbuan pertama dilakukan di sebuah kediaman yang dijadikan inap desa di Masai di sini pada kira-kira 11.30 malam dan hasilnya empat lelaki berusia lingkungan 27 tahun ditahan.

Empat daripada mereka positif dadah jenis ketamin manakala dua lagi positif metamfetamin dan dua daripada suspek yang ditahan itu mempunyai rekod jenayah berkaitan dadah, katanya sambil menjelaskan bahawa mereka bukan penghuni premis berkenaan.

Ayob berkata serbuan seterusnya (ketiga) pula dijalankan terhadap sebuah inap desa di Johor Bahru pada 1 pagi tadi dan polis menahan sembilan individu yang terdiri daripada enam lelaki dan tiga wanita berusia lingkungan 18 hingga 25 tahun.

“Hasil saringan mendapati lima daripada mereka positif dadah jenis ketamin dan THC selain dua orang mempunyai rekod kesalahan lampau berkaitan jenayah dan dadah,” katanya sambil menambah bahawa kesemua mereka kini direman untuk siasatan.

Sementara itu, di LANGKAWI, lima orang ditahan petang tadi selepas polis menyerbu dua premis perniagaan di Pusat Dagangan dan Pelancongan Kelana Mas, Jalan Persiaran Putra di sini selepas didapati beroperasi tanpa kebenaran dalam tempoh PKP.

Source
Malaysia Gazette
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close