KESIHATANMalaysiaSetempat

Peranan petugas barisan hadapan perangi COVID-19 dapat pengiktirafan dunia – Muhyiddin

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin memberikan kata-kata semangat kepada petugas barisan hadapan ketika melakukan satu sidang video bersama petugas kesihatan Hospital Sungai Buloh di Bangunan Perdana Putra, hari ini. – Foto BERNAMA

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menzahirkan penghargaan kepada petugas barisan hadapan yang bertungkus-lumus berusaha mengekang penularan wabak COVID-19 sehingga Malaysia mendapat pengiktirafan dunia.

Pada satu sidang video bersama petugas kesihatan Hospital Sungai Buloh, Muhyiddin menyifatkan pengiktarafan itu hasil daripada peranan yang dimainkan mereka dan kesemua barisan hadapan yang lain.

“Saya sampaikan kepada mereka yang dunia kini mengiktiraf keupayaan negara dalam menangani penularan COVID-19. Ini semua adalah kerana peranan yang dimainkan oleh mereka dan semua barisan hadapan dalam menjayakan langkah yang diambil kerajaan.

“Kita adalah antara yang terbaik di dunia! Namun, saya ingatkan bahawa perjuangan belum berakhir. Masih banyak yang perlu kita lalui,” katanya dalam hantaran menerusi laman Facebooknya, hari ini.

Sidang video pagi ini turut disertai Pengarah Hospital Sungai Buloh Dr Kuldip Kaur, Pakar Perubatan Penyakit Berjangkit Dr Yasmin Mohamed Gani dan tujuh anggota perubatan di pelbagai peringkat yang terlibat

Source
Astro Awani
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close