Malaysia

Hujan lebat di Pantai Timur diramal hingga Selasa

KUALA LUMPUR: Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) hari ini mengeluarkan amaran cuaca waspada dengan hujan lebat dijangka berlaku di Kelantan, beberapa kawasan di Terengganu dan Pahang sehingga Selasa ini.

MetMalaysia dalam kenyataan yang dikeluarkan jam 11.40 pagi tadi memaklumkan di Terengganu, ia membabitkan daerah Besut, Setiu, Kuala Nerus, Hulu Terengganu, Kuala Terengganu, Marang dan Dungun, manakala di Pahang membabitkan Tanah Tinggi Cameron dan Lipis.

Amaran cuaca buruk dengan hujan lebat berterusan dijangka membabitkan daerah Kemaman di Terengganu, Pahang (Raub, Jerantut, Bentong, Temerloh dan Bera) dan daerah Segamat dan Kluang di Johor sehingga Selasa ini.

Sementara itu, amaran cuaca waspada dengan hujan lebat sehingga esok turut dijangka berlaku di Perak (Kinta, Kampar, Bagan Datuk, Hilir Perak, Batang Padang dan Muallim) dan di Selangor membabitkan daerah Sabak Bernam, Kuala Selangor dan Hulu Selangor.

“Situasi sama juga dijangka berlaku di daerah Tangkak, Muar, Batu Pahat, Pontian, Kulai, Kota Tinggi dan Johor Bahru di Johor manakala di Sabah membabitkan Pantai Barat (Kota Belud), Sandakan (Telupid dan Beluran) dan Kudat,” kata kenyataan itu.

Amaran cuaca bahaya dengan hujan sangat lebat dijangka berterusan di Pahang (Maran, Kuantan, Pekan dan Rompin) dan Mersing di Johor, hari ini. – BERNAMA

Source
malaysiagazette
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close