JenayahMalaysia

Wanita diragut ketika hendak ke hospital

Kejadian yang dirakam menerusi kamera litar tertutup (CCTV) di sebuah flat di Selayang Makmur, Batu Caves, Gombak menjadi tular di Facebook. -Foto Sinar Harian

GOMBAK: Seorang wanita diragut di tempat letak kenderaan di sebuah flat di Selayang Makmur, Batu Caves di sini pada Khamis.Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Zainal Mohamed Mohamed berkata, ketika kejadian mangsa bersama suaminya hendak menaiki kenderaan e-hailing untuk ke Hospital Selayang.

“Dalam kejadian kira-kira jam 8.30 pagi itu, mangsa bersama suaminya didatangi seorang lelaki menunggang sebuah motosikal jenis Yamaha NVX warna merah yang bertindak meragut rantai emas milik mangsa dan terus melarikan diri.

“Nilai rantai emas dianggarkan lebih kurang RM3,500,” katanya menerusi kenyataan pada Ahad.Katanya, suspek dikesan membawa sebuah beg ‘delivery’ berwarna jingga di bahagian tempat penumpang motosikal.”Polis menjalankan usaha untuk mengesan suspek ini.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 392 Kanun Keseksaan,” katanya.Pada Sabtu, tular satu video di Facebook memaparkan kejadian samun melibatkan mangsa seorang wanita yang diragut rantai lehernya oleh suspek lelaki yang menaiki sebuah motosikal di kawasan Taman Selayang Makmur, Batu Caves di sini.

Source
Astro Awani
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close