MalaysiaSetempat

6 kawasan di Shah Alam alami gangguan bekalan air malam ini

Kerja-kerja pembaikan dijangka akan siap sepenuhnya pada jam 6 pagi esok, 24 September 2021. – Gambar fail

KUALA LUMPUR: Enam kawasan di Shah Alam bakal mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual malam ini, susulan insiden paip pecah di Persiaran Perusahaan, Seksyen 23, Shah Alam.

Menurut Ketua Komunikasi Korporat, Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor), Elina Baseri, bagi memastikan kerja-kerja pembaikan paip berjalan lancar, pihaknya akan menutup bekalan air pada jam 10 malam ini.

1. Seksyen 18

2. Seksyen 19

3. Seksyen 20

4. Seksyen 23

5. Seksyen 24

6. Seksyen 25

Jelas Elina, kerja-kerja pembaikan ini dijangka akan siap sepenuhnya pada jam 6 pagi esok, 24 September 2021.“Bekalan air akan disalurkan setelah kerja-kerja pembaikan siap dilaksanakan secara berperingkat-peringkat dan dijangka pulih sepenuhnya pada jam 12 tengah hari, 24 September 2021.

“Para pengguna yang terjejas untuk menyimpan bekalan air secukupnya dan menggunakan air secara berhemat sepanjang tempoh gangguan bekalan air tidak berjadual ini.

“Lori-lori tangki ke kawasan yang terjejas dengan keutamaan diberikan kepada premis-premis kritikal seperti hospital, pusat dialisis dan upacara pengkebumian,” katanya dalam satu kenyataan pada Khamis.

Justeru itu jelasnya, para pengguna diharap dapat mematuhi penjarakan fizikal dan memakai pelitup muka semasa mengambil bekalan air daripada lori-lori tangki ini.

Pengguna juga boleh merujuk kesemua saluran komunikasi rasmi kami seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter atau hubungi Air Selangor di talian 15300.

Sebarang pertanyaan dan aduan juga boleh diajukan di Help Centre di laman web www.airselangor.com dan aplikasi Air Selangor.

Source
Astro Awani
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close