Malaysia

Pengarah MITI nafi Felo Perdana dibuang masih bertugas

Kuala Lumpur – Pengarah Komunikasi Strategik dan Komunikasi Kementerian Pelaburan, Perdagangan dan Industri (MITI) Suria Zainal menafikan tangkap layar tular mendakwa seorang Felo Perdana yang dibuang masih bertugas.

Serentak itu, Suria meminta pihak berkongsi tangkap layar perbualan WhatsApp yang direka dan palsu tersebut memadamkan hantaran terbabit di media sosial.

“Helo, bolehkah anda memadamkan hantaran ini kerana mesej tangkap layar yang disiarkan adalah rekaan. Sila padamkan profil saya daripada siaran anda ASAP (dengan segera). Terima kasih.

“Tidak, dia tidak lagi bersama kita,” tegas Suria yang menjawab soalan salah seorang pengguna Twitter sama ada Felo Perdana yang telah dibuang masih lagi bertugas di MITI.

Sebelum itu beberapa pempengaruh media sosial berkongsi tangkap layar perbualan WhasApp antara Felo Perdana terbabit dengan Suria.

Dalam perbualan yang direka itu, Suria berkata, isu melibatkan Felo Pedana itu akan diselesaikan dan berpendapat beliau tidak melakukan apa-apa kesalahan.

Beliau juga meminta Felo berkenaan menjadikan apa yang berlaku sebagai pengajaran dan menganggapnya satu halangan yang tidak seharusnya menjadi punca kegagalan kehidupan.

Dialog rekaan itu juga berkata, Kementerian Belia dan Sukan (KBS) terpaksa mengeluarkan kenyataan untuk mendiamkan orang awam daripada terus memperkatakan isu tersebut dan mendakwa menteri mahu Felo Perdana itu masuk bertugas seperti biasa.

Source
Malaysia Gazette
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close