Stoking kalimah Allah: Pasar raya diingati jangan ulang kesilapan, ambil iktibar – TPM Zahid

Ahmad Zahid ketika hadir pada Majlis Iftar Santunan Kasih Ramadan di MRSM Felda hari ini. – Gambar Bernama

SLIM RIVER: Pasar raya seluruh negara diingatkan untuk mengambil iktibar dan tidak mengulangi kesilapan, susulan penjualan stoking tertera kalimah Allah oleh pasar raya KK Mart.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata perkara sensitif yang terkelas dalam 3R (agama, institusi diraja dan kaum) itu, tidak harus dipandang ringan.

“Walaupun pihak KK Mart telah memohon maaf, namun ia bukan isu ringan.

“Ini bukan hanya isu agama sahaja tapi satu tanggungjawab yang tidak boleh dipandang ringan,” katanya kepada pemberita pada Majlis Santunan Kasih Ramadan di Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) Trolak di sini, malam ini.

Ahmad Zahid berkata isu tersebut perlu diselesaikan segera supaya ia tidak disalah tafsir dan tidak ditunggangi (dimanipulasi) oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.

“Kita menyambut baik pandangan Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim yang mengingatkan semua lapisan masyarakat, supaya menjaga keharmonian negara dan tidak memainkan isu sensitif melibatkan agama, kaum dan institusi diraja,” katanya.

Sebelum ini, KK Mart memohon maaf selepas didapati menjual stoking itu di cawangannya di Bandar Sunway selepas ia tular di media sosial.

Source :